Boot evenementen in het naseizoen

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 17:58

De maand september staat weer om de hoek, en is volgepland met leuke evenementen!

Allereerst zal de SailGP plaatsvinden in de baai van Saint-Tropez, gevolgd door de Cannes Boat Show in de oude en nieuwe haven van Cannes. Richting het einde van september is de Monaco Yacht Show gepland en wordt overlapt door de oud en vertrouwde Voiles de Saint-Tropez.

Genoeg redenen om naar de Côte d’Azur te komen in september en het water op te gaan!

Sail GP

De Sail GP is een internationale zeilwedstrijd waarin F50 foiling catamarans deelnemen, en waar teams strijden gedurende een seizoen van meerdere grand prix rond de hele wereld. Vergelijkbaar met de Formule 1!

 

Met snelheden oplopend tot 100 kilometer per uur, gevestigd door het Franse SailGP team vorig jaar, is het erg indrukwekkend om dit vanaf de (water) zijlijn te aanschouwen op een boot!

  • De eerste race dag van de SailGP begint op zaterdag 9 september om 13.30 met drie races achter elkaar.
  • De tweede race dag is op zondag 10 september om 13.30 met twee races gevolgd door de finale!

Cannes Yachting Festival

De iconische Cannes Boat Show is Europa’s grootste boat show met meer dan 600 exposanten en minstens 650 boten! Samen met onze partners Vanquish Yachts en Orange Yachting, zullen we aanwezig zijn in de oude haven (Vieux Port) bij stand nummer QSP020 Vanquish Yachts en stand nummer QSP160 Orange Yachting. Kom ook en bezoek ons van 12 t/m 17 september!

 

Monaco Yacht Show

De Monaco Yacht Show zal plaatsvinden in de haven Port Hercule van 27 t/m 30 september.

Deze show is meer gefocust op superjachten maar dagboten zijn ook zeker aanwezig! Lalmy Care zal aanwezig zijn. Zien we je daar?

Voiles de Saint-Tropez

De Voiles de Saint-Tropez kan omschreven worden als de kers op de taart van het hele seizoen.

Het worden zes volle dagen zeilen met:

  • Op 2 oktober de eerste zeilwedstrijd; de Modern Yachts Race.
  • Van 3 t/m 7 oktober zullen er elke dag zeilwedstrijden zijn met klassieke en moderne zeilboten!
  • Op 8 oktober, de laatste dag van de Voiles de Saint-Tropez zal er een eindfeest worden georganiseerd van 18.30 – 21.00 uur met livemuziek in de Village des Voiles.

 

De beste manier om de Voiles te aanschouwen is natuurlijk vanaf het water waarvoor we vaardagen organiseren met de beste locaties langs de zeilroute van de moderne en klassieke zeiljachten! Geïnteresseerd?